Carl Odell ut - Fredrik Odell in 68 min
Oliver Oliveros ut - Johan Hellström in 73 min
Patrik Lippe ut - André Andersson in 86 min

MATCHKOMMENTARER
Derby och serieledande hemmalaget mot jumbolaget Pelister kunde väl bara sluta på ett sätt? Nja, inte riktigt. ÖT Smygehuk var inte alls vakna under inledningen och blev tagna på sängen av Pelister stormoffensiv. Ett Pelister med många nya ansikten sedan vårmötet. Redan i den 5:e minuten tvingas målvakten Andreas Sonesson att rädda ett friläge. I den 9:e minuten slår Pelister in en hörna från vänster där en helt fri Pelisterspelare står framför mål och kan skarva in överraskande 0-1. I den 12:e minuten gör Andreas Sonesson en idioträddning på ett skott från nära håll. I den 16:e minuten skjuter Pelister i ribban och returen går ut till en Pelisterspelare som nickar i ribban och på tredje försöket kan Andreas Sonesson rädda. Bara Pelister under inledningskvarten och ärligt talat ska vi vara nöjda med bara 0-1 i det läget. I den 21:a minuten spelar Jonas Persson fram Johan Hellström som skjuter men målvakten räddar. I den 28:e minuten spelar Christian Ahlström bollen till Johan Hellström i straffområdet och Johan släpper snett bak till Oliver Oliveros som skjuter direkt men Pelister lyckas rädda på mållinjen. I den 29:e minuten dribblar Sebastian Kristensson sig fram i straffområdet förbi två motståndare och fri med målvakten skjuter han mot första stolpen men bollen tar oturligt i insidan av stolpen och längs med mållinjen. Inget mål. I den 31:a minuten driver Philip Marklund upp ett anfall där han elegant chippar bollen över försvaret till Christian Ahlström som tar ner på bröstet innan han kallt placerar in 1-1. Detta var Christians 8:e seriemål i år. I den 32:a minuten slår Robin Mårtensson en boll på djupet till Johan Hellström som rundar målvakten och skjuter men en försvarare räddar på mållinjen. I den 37:e minuten kontrar Pelister i Torpoffensiven och det blir en 50/50 duell mellan forward och Andreas Sonesson i mål där Andreas river ner Pelisterspelaren. Straffen förvaltas på bästa sätt och 1-2. I den 40:e minuten går bollen upp på en Pelisterhand i straffområdet. Ingen straff dömd dock. I den 41:a minuten slår Gustav Lindquist en hörna mot bortre där Christian Ahlström vinner höjdduellen och nickar mot mål men bollen räddas på mållinjen. I den 43:e minuten kommer Oliver Oliveros in i straffområdet och skjuter ett markskott som är på väg att bli tunnel på målvakten men han lyckas på nått sätt knipa ihop benen i sista sekunden. 1-2 underläge mot jumbon i paus och 4 byten görs i paus. I den 47:e minuten kommer Philip Marklund in i straffområdet och spelar snett bak där Oliver Oliveros skjuter direkt men målvakten gör en fin räddning. I den 51:a minuten vinner Carl Odell tillbaka bollen och spelar Robin Mårtensson som sätter på djupet till Oliver Oliveros som ensam med målvakten placerar in 2-2. Detta var Olivers 19:e seriemål i år. I den 56:a minuten slår Carl Odell en hörna som Christian Ahlström vinner till Sebastian Kristensson som skjuter men skottet täcks precis innan det ska gå i mål. I den 65:e minuten spelar Philip Marklund till Oliver Oliveros som är fri från nära håll men målvakten räddar. I den 70:e minuten slår Adam Norén en crossboll på vänsterkanten som Gustav Lindquist löper fint på ända ner till kortlinjen. Där tittar han upp och söker Oliver Oliveros och bollen når Oliver via Robin Mårtenssons bröst och Oliver kan skjuta in 3-2. Detta var Olivers 20:e seriemål i år. I den 80:e minuten kommer Pelister runt till vänster och slår ett inlägg som skjuts direkt på volley in i mål till 3-3. I den 82:a minuten slår Gustav Lindquist en hörna som skarvas till Robin Mårtensson som blir fri men skottet går utanför. I den 84:e minuten slår Patrik Lippe ett inlägg där Robin Mårtensson är helt fri och Robins direktskott blir (miss)lyckat och går i en perfekt båge över målvakten in i mål till 4-3. Detta var Robins 1:a seriemål i år. I den 86:e minuten spelar Philip Marklund fram till Johan Hellström som kommer en mot en. Johan dribblar bort försvararen och placerar in 5-3. Detta var Johans 18:e seriemål i år. I den 89:e minuten snor Philip Marklund bollen av en Pelisterförsvarare men blir nerriven med straffspark som följd. Johan Hellström förvaltar på bästa sätt och 6-3 är ett faktum. Detta var Johans 19:e seriemål i år. 6-3 blir slutresultatet där 100-matchers jubilerande Philip Marklund var vår främsta spelare. I nästa match väntar Skabersjö IF på bortaplan på söndagen den 2:a september med matchstart 13:00 på Skabersjö IP.